Częstym problemem przy wyświetlaniu playera jest używanie Adblocka.
Dłuższe dźwięki na niektórych wersjach przeglądarki Chrome są ucinane.
Podpiwek - przepis Pawła Kotwicy z Augustowa
Składniki:
Przygotowanie:
Gotujemy wodę ze słodem i chmielem około pół godziny (na delikatnym ogniu, prawie doprowadzając do wrzenia - około 95°C). Uważamy, by wywar nie wykipiał. Dosładzamy miodem. Przecedzamy i czekamy, aż ostygnie do 30 stopni. Dodajemy drożdże.
Czekamy dwa dni, by nastaw sfermentował. Przelewamy do butelek (ale tylko 2/3 butelki). Po dwóch dniach, kiedy napój zyska gaz, pasteryzujemy go (około 20 minut w wodzie o temperaturze około 75-80 stopni).
Smażone pierogi z warzywami
Obwarzanki serowe
Dorsz w sosie pomidorowym
Knysze z serem - przepis Barbary Łapińskiej ze Zwierek
Rosti ze schabem - przepis Artura Lenczewskiego z Choroszczy
Jaglanka z daktylami i czekoladą.
ciastka z kozim serem
łosoś z risotto z selera i z cykorią
Zupa staropolska
Prowadzący:
Renata Reda