Suszone maliny - przepis Małgorzaty Orłowskiej ze wsi Skaje

24 kwietnia 2020

fot. Renata Reda
fot. Renata Reda



0:00
0:00
Suszone maliny - przepis Małgorzaty Orłowskiej ze wsi Skaje w gminie Szczuczyn | Pobierz plik.


Problemy z odsłuchem?

Częstym problemem przy wyświetlaniu playera jest używanie Adblocka.
Dłuższe dźwięki na niektórych wersjach przeglądarki Chrome są ucinane.

Suszone maliny - przepis Małgorzaty Orłowskiej ze wsi Skaje w gminie Szczuczyn.


Przygotowanie:

Maliny możemy suszyć w suszarce do grzybów, ale też w piekarniku. Umyte owoce układamy na papierze do pieczenia, piekarnik z termoobiegiem nastawiamy na 50 stopni Celsjusza i suszymy owoce około 8 - 10 godzin, co jakiś czas je przekładając i sprawdzając ich wilgotność. Klapa do piekarnika musi być uchylona. Z suszonych malin i suszonych liści tych owoców możemy komponować herbatki. Same owoce są świetną przekąską i dodatkiem do jogurtów czy ciast.








Knysze z serem - przepis Barbary Łapińskiej ze Zwierek


Knysze z serem - przepis Barbary Łapińskiej ze Zwierek



Rosti ze schabem - przepis Artura Lenczewskiego z Choroszczy


Rosti ze schabem - przepis Artura Lenczewskiego z Choroszczy












 
 

Prowadzący:

Renata Reda



źródło: www.radio.bialystok.pl

Białystok FM 99,4 Łomża FM 87,9 Suwałki FM 98,6 Siemiatycze FM 104,1 Białowieża FM 89,4 178,352 MHz (k.5C) DAB+

Copyright © Polskie Radio Białystok