Suszone maliny - przepis Małgorzaty Orłowskiej ze wsi Skaje

24 kwietnia 2020

fot. Renata Reda
fot. Renata Reda

Suszone maliny - przepis Małgorzaty Orłowskiej ze wsi Skaje w gminie Szczuczyn

Problemy z odsłuchem?

Częstym problemem przy wyświetlaniu playera jest używanie Adblocka.
Dłuższe dźwięki na niektórych wersjach przeglądarki Chrome są ucinane.


Suszone maliny - przepis Małgorzaty Orłowskiej ze wsi Skaje w gminie Szczuczyn.


Przygotowanie:

Maliny możemy suszyć w suszarce do grzybów, ale też w piekarniku. Umyte owoce układamy na papierze do pieczenia, piekarnik z termoobiegiem nastawiamy na 50 stopni Celsjusza i suszymy owoce około 8 - 10 godzin, co jakiś czas je przekładając i sprawdzając ich wilgotność. Klapa do piekarnika musi być uchylona. Z suszonych malin i suszonych liści tych owoców możemy komponować herbatki. Same owoce są świetną przekąską i dodatkiem do jogurtów czy ciast.


Przeczytaj, zanim skomentujesz



Wareniki - przepis Agaty Jóźwik i Sergiusza Niczyporuka ze wsi Budy

Wareniki - przepis Agaty Jóźwik i Sergiusza Niczyporuka ze wsi Budy w gminie Białowieża







Kartacze z dziczyzną - przepis Marii Juśkiewicz z Jeleniewa

Ziemniaczany przysmak z Suwalszczyzny.





Chleb - przepis Marianny Rogało z Dolistowa Starego w gminie Jaświły

Chleb - przepis Marianny Rogało z Dolistowa Starego w gminie Jaświły








 
 

Prowadzący:

Renata Reda


Studio Radia Bialystok

studio

+48 85 744 22 22
studio@radio.bialystok.pl

"Lalka" Bolesław Prus

Niebieski Mikrofon Polskiego Radia Białystok

REKLAMA
Nissan

"Koniec świata" Andrzej Fiedoruk

źródło: www.radio.bialystok.pl​


Białystok FM 99,4 Łomża FM 87,9 Suwałki FM 98,6 Siemiatycze FM 104,1 Białowieża FM 89,4 178,352 MHz (k.5C) DAB+

Copyright © Polskie Radio Białystok