Zupa botwinkowa - przepis Barbary Andrejuk z Bielska Podlaskiego

21 czerwca 2020

Zupa botwinkowa - przepis Barbary Andrejuk z Bielska Podlaskiego, fot. Renata Reda
Zupa botwinkowa - przepis Barbary Andrejuk z Bielska Podlaskiego, fot. Renata Reda



0:00
0:00
Zupa botwinkowa - przepis Barbary Andrejuk z Bielska Podlaskiego | Pobierz plik.


Problemy z odsłuchem?

Częstym problemem przy wyświetlaniu playera jest używanie Adblocka.
Dłuższe dźwięki na niektórych wersjach przeglądarki Chrome są ucinane.

Składniki:

rosół (kurczak, seler, marchew, pietruszka, cebula, por, ziele angielskie, sól ziołowa, pieprz, może być też lubczyk)

młode buraki z liśćmi

cytryna

koperek

jajko


Przygotowanie:

Botwinkę gotujemy na rosole z kurczaka. Buraczki i łodygi kroimy w  drobną kosteczką, siekamy też liście. W rosole na małym ogniu gotujemy najpierw buraczki i łodygi. Kiedy warzywa będą miękkie, dodajemy cytrynę, pokrojone liście i koperek. Gotujemy jeszcze kilka minut, doprawiamy solą ziołową i pieprzem. Podajemy ze śmietaną i ugotowanym jajkiem. 

    








Knysze z serem - przepis Barbary Łapińskiej ze Zwierek


Knysze z serem - przepis Barbary Łapińskiej ze Zwierek



Rosti ze schabem - przepis Artura Lenczewskiego z Choroszczy


Rosti ze schabem - przepis Artura Lenczewskiego z Choroszczy












 
 

źródło: www.radio.bialystok.pl

Białystok FM 99,4 Łomża FM 87,9 Suwałki FM 98,6 Siemiatycze FM 104,1 Białowieża FM 89,4 178,352 MHz (k.5C) DAB+

Copyright © Polskie Radio Białystok