Zupa botwinkowa - przepis Barbary Andrejuk z Bielska Podlaskiego

21 czerwca 2020

Zupa botwinkowa - przepis Barbary Andrejuk z Bielska Podlaskiego, fot. Renata Reda
Zupa botwinkowa - przepis Barbary Andrejuk z Bielska Podlaskiego, fot. Renata Reda

Zupa botwinkowa - przepis Barbary Andrejuk z Bielska Podlaskiego

Problemy z odsłuchem?

Częstym problemem przy wyświetlaniu playera jest używanie Adblocka.
Dłuższe dźwięki na niektórych wersjach przeglądarki Chrome są ucinane.


Składniki:

rosół (kurczak, seler, marchew, pietruszka, cebula, por, ziele angielskie, sól ziołowa, pieprz, może być też lubczyk)

młode buraki z liśćmi

cytryna

koperek

jajko


Przygotowanie:

Botwinkę gotujemy na rosole z kurczaka. Buraczki i łodygi kroimy w  drobną kosteczką, siekamy też liście. W rosole na małym ogniu gotujemy najpierw buraczki i łodygi. Kiedy warzywa będą miękkie, dodajemy cytrynę, pokrojone liście i koperek. Gotujemy jeszcze kilka minut, doprawiamy solą ziołową i pieprzem. Podajemy ze śmietaną i ugotowanym jajkiem. 

    













Sandacz w sosie cytrynowym ze szparagami - przepis Artura Lenczewskiego z Supraśla

Delikatna ryba z sosem i szparagami - w sam raz na lekki, wiosenny obiad.










 
 

Prowadzący:

Renata Reda


Studio Radia Bialystok

studio

+48 85 744 22 22
studio@radio.bialystok.pl

"Ojciec Chrzestny" Mario Puzo

W 9 tygodni po Podlasiu

źródło: www.radio.bialystok.pl​


Białystok FM 99,4 Łomża FM 87,9 Suwałki FM 98,6 Siemiatycze FM 104,1 Białowieża FM 89,4 178,352 MHz (k.5C) DAB+

Copyright © Polskie Radio Białystok