Radio Białystok | Magazyny | Smaki Podlasia | Zupa z czosnku niedźwiedziego - przepis Patrycji Grzywińskiej ze Starego Masiewa w gminie Narewka
Częstym problemem przy wyświetlaniu playera jest używanie Adblocka.
Dłuższe dźwięki na niektórych wersjach przeglądarki Chrome są ucinane.
Zupa z czosnku niedźwiedziego - przepis Patrycji Grzywińskiej ze Starego Masiewa w gminie Narewka.
Składniki:
Przygotowanie:
Gotujemy rosół na wołowinie ze sporą ilością włoszczyzny. Przyprawiamy solą i pieprzem. Potem warzywa i mięso kroimy na mniejsze części, by łatwiej było je zmiksować. Wkładamy z powrotem do garnka.
Siekamy por i podsmażamy go na maśle na rumiany kolor. Potem razem z czosnkiem niedźwiedzim dodajemy do rosołu. Gotujemy jeszcze około 20 minut. Całość miksujemy. Podajemy z pestkami lub grzankami. Posypujemy świeżym, posiekanym koperkiem i oregano.
Smażone pierogi z warzywami
Obwarzanki serowe
Dorsz w sosie pomidorowym
Knysze z serem - przepis Barbary Łapińskiej ze Zwierek
Rosti ze schabem - przepis Artura Lenczewskiego z Choroszczy
Jaglanka z daktylami i czekoladą.
ciastka z kozim serem
łosoś z risotto z selera i z cykorią
Zupa staropolska
Prowadzący:
Renata Reda