Częstym problemem przy wyświetlaniu playera jest używanie Adblocka.
Dłuższe dźwięki na niektórych wersjach przeglądarki Chrome są ucinane.
Składniki na 3 chleby ważące po 1,4 kg
Przygotowanie:
W misce mieszamy suche składniki: mąkę, siemię lniane, otręby pszenne, płatki owsiane, ziarna słonecznika, sól. Do drugiej miski nalewy ciepłą wodę, dodajemy miód i zakwas. Wszystko dokładnie mieszamy, a potem wlewamy do miski z wymieszaną z ziarnami mąką.
Całość mieszamy - około litra ciasta odkładamy do słoika, by mieć zakwas do wypieku chleba kolejnym razem. Ciasta przekładamy do foremek wyłożonych papierem do pieczenia (nie wypełniamy blaszek po brzegi, bo ciasto urośnie).
Odkładamy wypełnione blachy na 12 godzin. Pieczemy w temperaturze 160-170°C przez godzinę i 43 minuty.
Smażone pierogi z warzywami
Obwarzanki serowe
Dorsz w sosie pomidorowym
Knysze z serem - przepis Barbary Łapińskiej ze Zwierek
Rosti ze schabem - przepis Artura Lenczewskiego z Choroszczy
Jaglanka z daktylami i czekoladą.
ciastka z kozim serem
łosoś z risotto z selera i z cykorią
Zupa staropolska
Prowadzący:
Renata Reda