Flaki z węgorza - przepis Marii Juśkiewicz z Jeleniewa

25 grudnia 2020

Flaki z węgorza - przepis Marii Juśkiewicz z Jeleniewa, fot. Renata Reda
Flaki z węgorza - przepis Marii Juśkiewicz z Jeleniewa, fot. Renata Reda



0:00
0:00
Flaki z węgorza - przepis Marii Juśkiewicz z Jeleniewa | Pobierz plik.


Problemy z odsłuchem?

Częstym problemem przy wyświetlaniu playera jest używanie Adblocka.
Dłuższe dźwięki na niektórych wersjach przeglądarki Chrome są ucinane.

Składniki:

  • węgorz
  • liść laurowy, ziele angielskie, pieprz naturalny i ziołowy, sól
  • cebula, marchew


Przygotowanie:

Węgorza dokładnie oddzielamy od ości, po czym tniemy go na cienkie paseczki. Przygotowujemy warzywny wywar: do osolonej wody wkładamy liść laurowy, ziele angielskie, ości z węgorza, cebulę i marchew (niekrojone), przyprawiamy pieprzem. Gotujemy na wolnym ogniu około pół godziny. Potem odcedzamy wywar od ości i warzyw. Warzywa kroimy i z powrotem wkładamy je do wywaru. W drugim garnku gotujemy osoloną wodę z liściem laurowym i zielem angielskim. Do wrzątku na chwilę wrzucamy paseczki węgorza. Wyjmujemy je i dodajemy do talerza z wywarem warzywnym i pokrojonymi warzywami.


Przeczytaj, zanim skomentujesz







Knysze z serem - przepis Barbary Łapińskiej ze Zwierek


Knysze z serem - przepis Barbary Łapińskiej ze Zwierek



Rosti ze schabem - przepis Artura Lenczewskiego z Choroszczy


Rosti ze schabem - przepis Artura Lenczewskiego z Choroszczy












 
 

Prowadzący:

Renata Reda



REKLAMA
Nie Teatr OXFORD DRAMA - koncert

REKLAMA
OiFP PORANEK MŁODEGO MELOMANA

REKLAMA
OiFP PAJACE / RYCERSKOŚĆ WIEŚNIACZA, R. LEONCAVALLO / P. MASCAGNI

Podlaskie Centrum Produktu Lokalnego

źródło: www.radio.bialystok.pl

Białystok FM 99,4 Łomża FM 87,9 Suwałki FM 98,6 Siemiatycze FM 104,1 Białowieża FM 89,4 178,352 MHz (k.5C) DAB+

Copyright © Polskie Radio Białystok