Częstym problemem przy wyświetlaniu playera jest używanie Adblocka.
Dłuższe dźwięki na niektórych wersjach przeglądarki Chrome są ucinane.
Składniki:
Przygotowanie:
Robimy rozczyn z drożdży, ciepłego mleka (szklanka) i cukru (na kilka minut odstawiamy w ciepłe miejsce, by drożdże zaczęły pracować). Do mąki dodajemy rozczyn, jedno jajko, szczyptę soli, alkohol, olej i pozostałą część ciepłego mleka. Ugniatamy ciasto i odstawiamy je na godzinę przykryte ściereczką. Stolnicę posypujemy mąką i nożem kroimy prostokąty, które smażymy z obu stron na rozgrzanym oleju. Podajemy posypane cukrem pudrem lub z konfiturami.
Smażone pierogi z warzywami
Obwarzanki serowe
Dorsz w sosie pomidorowym
Knysze z serem - przepis Barbary Łapińskiej ze Zwierek
Rosti ze schabem - przepis Artura Lenczewskiego z Choroszczy
Jaglanka z daktylami i czekoladą.
ciastka z kozim serem
łosoś z risotto z selera i z cykorią
Zupa staropolska
Prowadzący:
Renata Reda