Częstym problemem przy wyświetlaniu playera jest używanie Adblocka.
Dłuższe dźwięki na niektórych wersjach przeglądarki Chrome są ucinane.
Składniki:
Przygotowanie:
Ziemniaki tarkujemy razem z cebulą, dodajemy jajka, mąkę kukurydzianą, przyprawiamy solą i pieprzem. Na rozgrzany tłuszcz nakładamy ciasto ziemniaczane (placki o średnicy 5 cm). Gdy troszkę się zapieką, nakładamy na nie warstwę mięsa i przykrywamy kolejną warstwą ciasta ziemniaczanego. Smażymy na niewielkim ogniu, by placki się nie spaliły. Przypiekamy z obu stron na złocisty kolor (po 10 minut z każdej strony). Podajemy na przykład z gęstą, kwaśną śmietaną.
Smażone pierogi z warzywami
Obwarzanki serowe
Dorsz w sosie pomidorowym
Knysze z serem - przepis Barbary Łapińskiej ze Zwierek
Rosti ze schabem - przepis Artura Lenczewskiego z Choroszczy
Jaglanka z daktylami i czekoladą.
ciastka z kozim serem
łosoś z risotto z selera i z cykorią
Zupa staropolska
Prowadzący:
Renata Reda