Sernik z koziego sera - przepis Aurelii Felińskiej-Szymczak ze wsi Miejskie Nowiny

13 kwietnia 2021

fot. Renata Reda
fot. Renata Reda



0:00
0:00
Sernik z koziego sera - przepis Aurelii Felińskiej-Szymczak ze wsi Miejskie Nowiny | Pobierz plik.


Problemy z odsłuchem?

Częstym problemem przy wyświetlaniu playera jest używanie Adblocka.
Dłuższe dźwięki na niektórych wersjach przeglądarki Chrome są ucinane.

Składniki:

  • 1,5 kg twarogu z mleka koziego
  • 300-350 g cukru
  • opakowanie cukru waniliowego 
  • 3,5 pół łyżki mąki ziemniaczanej
  • 7 jajek
  • puszka brzoskwiń (mogą być dowolne owoce)
  • herbatniki (na spód sernika)


Przygotowanie:

Na dno formy (wyłożonej papierem do pieczenia) układamy herbatniki. W misce miksujemy wszystkie pozostałe składniki, aż uzyskamy puszysty krem. Do formy wykładamy połowę masy sernikowej, na niej układamy pokrojone owoce. Następnie wykładamy resztę masy i delikatnie rozsmarowujemy łyżką.

Wkładamy na półtorej godziny do piekarnika rozgrzanego do 120°C. Po tym czasie piekarnik wyłączamy, ale sernik zostawiamy tam jeszcze na godzinę. Po wystygnięciu ciasta możemy je polać masą czekoladową.



Przeczytaj, zanim skomentujesz







Knysze z serem - przepis Barbary Łapińskiej ze Zwierek


Knysze z serem - przepis Barbary Łapińskiej ze Zwierek



Rosti ze schabem - przepis Artura Lenczewskiego z Choroszczy


Rosti ze schabem - przepis Artura Lenczewskiego z Choroszczy












 
 

Prowadzący:

Renata Reda



REKLAMA
Nie Teatr OXFORD DRAMA - koncert

REKLAMA
OiFP PAJACE / RYCERSKOŚĆ WIEŚNIACZA, R. LEONCAVALLO / P. MASCAGNI

Podlaskie Centrum Produktu Lokalnego

źródło: www.radio.bialystok.pl

Białystok FM 99,4 Łomża FM 87,9 Suwałki FM 98,6 Siemiatycze FM 104,1 Białowieża FM 89,4 178,352 MHz (k.5C) DAB+

Copyright © Polskie Radio Białystok