Radio Białystok | Magazyny | Smaki Podlasia | Sernik z koziego sera - przepis Aurelii Felińskiej-Szymczak ze wsi Miejskie Nowiny
Częstym problemem przy wyświetlaniu playera jest używanie Adblocka.
Dłuższe dźwięki na niektórych wersjach przeglądarki Chrome są ucinane.
Składniki:
Przygotowanie:
Na dno formy (wyłożonej papierem do pieczenia) układamy herbatniki. W misce miksujemy wszystkie pozostałe składniki, aż uzyskamy puszysty krem. Do formy wykładamy połowę masy sernikowej, na niej układamy pokrojone owoce. Następnie wykładamy resztę masy i delikatnie rozsmarowujemy łyżką.
Wkładamy na półtorej godziny do piekarnika rozgrzanego do 120°C. Po tym czasie piekarnik wyłączamy, ale sernik zostawiamy tam jeszcze na godzinę. Po wystygnięciu ciasta możemy je polać masą czekoladową.
Smażone pierogi z warzywami
Obwarzanki serowe
Dorsz w sosie pomidorowym
Knysze z serem - przepis Barbary Łapińskiej ze Zwierek
Rosti ze schabem - przepis Artura Lenczewskiego z Choroszczy
Jaglanka z daktylami i czekoladą.
ciastka z kozim serem
łosoś z risotto z selera i z cykorią
Zupa staropolska
Prowadzący:
Renata Reda