Radio Białystok | Magazyny | Smaki Podlasia | Zupa pokrzywowa - przepis Marii Juśkiewicz z Jeleniewa
Częstym problemem przy wyświetlaniu playera jest używanie Adblocka.
Dłuższe dźwięki na niektórych wersjach przeglądarki Chrome są ucinane.
Składniki:
Przygotowanie:
Do garnka z wodą wkładamy pokrojone w drobną kostkę ziemniaki i marchew, dodajemy liść laurowy i ziele angielskie oraz pokrojony w kostkę boczek. Gotujemy do momentu, gdy warzywa się podgotują, ale będą jeszcze twarde.
Dodajemy pokrojoną pokrzywę, zeszkloną na patelni cebulę (pokrojoną w kostkę) i przyprawy. Gotujemy jeszcze około 10 minut. Już w talerzu przyprawiamy śmietaną, dodajemy ugotowane jajko i koperek.
Smażone pierogi z warzywami
Obwarzanki serowe
Dorsz w sosie pomidorowym
Knysze z serem - przepis Barbary Łapińskiej ze Zwierek
Rosti ze schabem - przepis Artura Lenczewskiego z Choroszczy
Jaglanka z daktylami i czekoladą.
ciastka z kozim serem
łosoś z risotto z selera i z cykorią
Zupa staropolska
Prowadzący:
Renata Reda