Zupa pokrzywowa - przepis Marii Juśkiewicz z Jeleniewa

7 maja 2021

fot. Renata Reda
fot. Renata Reda



0:00
0:00
Zupa pokrzywowa - przepis Marii Juśkiewicz z Jeleniewa | Pobierz plik.


Problemy z odsłuchem?

Częstym problemem przy wyświetlaniu playera jest używanie Adblocka.
Dłuższe dźwięki na niektórych wersjach przeglądarki Chrome są ucinane.

Składniki:

  • młode liście pokrzywy
  • ziemniaki
  • cebula
  • marchew
  • sól, pieprz naturalny, pieprz ziołowy, liść laurowy, ziele angielskie
  • jajka
  • boczek
  • śmietana
  • koperek



Przygotowanie:

Do garnka z wodą wkładamy pokrojone w drobną kostkę ziemniaki i marchew, dodajemy liść laurowy i ziele angielskie oraz pokrojony w kostkę boczek. Gotujemy do momentu, gdy warzywa się podgotują, ale będą jeszcze twarde.

Dodajemy pokrojoną pokrzywę, zeszkloną na patelni cebulę (pokrojoną w kostkę) i przyprawy. Gotujemy jeszcze około 10 minut. Już w talerzu przyprawiamy śmietaną, dodajemy ugotowane jajko i koperek.



Przeczytaj, zanim skomentujesz







Knysze z serem - przepis Barbary Łapińskiej ze Zwierek


Knysze z serem - przepis Barbary Łapińskiej ze Zwierek



Rosti ze schabem - przepis Artura Lenczewskiego z Choroszczy


Rosti ze schabem - przepis Artura Lenczewskiego z Choroszczy












 
 

Prowadzący:

Renata Reda



REKLAMA
Nie Teatr OXFORD DRAMA - koncert

REKLAMA
OiFP PAJACE / RYCERSKOŚĆ WIEŚNIACZA, R. LEONCAVALLO / P. MASCAGNI

Podlaskie Centrum Produktu Lokalnego

źródło: www.radio.bialystok.pl

Białystok FM 99,4 Łomża FM 87,9 Suwałki FM 98,6 Siemiatycze FM 104,1 Białowieża FM 89,4 178,352 MHz (k.5C) DAB+

Copyright © Polskie Radio Białystok