Sielawa - przepis Bogdana Mroza z Suwałk

4 czerwca 2021

Sielawa - przepis Bogdana Mroza z Suwałk, fot. Renata Reda
Sielawa - przepis Bogdana Mroza z Suwałk, fot. Renata Reda

Sielawa - przepis Bogdana Mroza z Suwałk

Problemy z odsłuchem?

Częstym problemem przy wyświetlaniu playera jest używanie Adblocka.
Dłuższe dźwięki na niektórych wersjach przeglądarki Chrome są ucinane.


Przygotowanie:

Świeżą rybę patroszymy i filetujemy. Podajemy w całości z głową i ogonem, ale bez żadnej ości. Rybkę marynujemy w soli, pieprzu i przed samym smażeniem skrapiamy sokiem z cytryny. Obtaczamy w mące i smażymy z obu stron około 3 minut. Podajemy z kapustą kiszoną i chlebem żytnim pieczonym na liściach tataraku.




Przeczytaj, zanim skomentujesz



Rejbak - przepis Moniki Kosiorek-Olbryś z Konarzyc


Rejbak - przepis Moniki Kosiorek-Olbryś z Konarzyc



Policzki wieprzowe - przepis Bogdana Mroza z Suwałk


Policzki wieprzowe - przepis Bogdana Mroza z Suwałk





Polędwiczki z dzika z pszenicą - przepis Bogdana Mroza z Suwałk


Polędwiczki z dzika z pszenicą - przepis Bogdana Mroza z Suwałk



Stynka smażona i marynowana - przepis Jana Juśkiewicza z Jeleniewa


Stynka smażona i marynowana - przepis Jana Juśkiewicza z Jeleniewa



Dip i koktajl z pokrzywy - przepis Marty Waśko z Białegostoku


Dip i koktajl z pokrzywy - przepis Marty Waśko z Białegostoku



Pesto z pokrzywy i pesto z liści rzodkiewki - przepis Marty Waśko z Białegostoku


Pesto z pokrzywy i pesto z liści rzodkiewki - przepis Marty Waśko z Białegostoku



Kotlety z pokrzywy - przepis Marty Waśko z Białegostoku


Kotlety z pokrzywy - przepis Marty Waśko z Białegostoku




 
 

Prowadzący:

Renata Reda


Studio Radia Bialystok

studio

+48 85 744 22 22
studio@radio.bialystok.pl

źródło: www.radio.bialystok.pl​


Białystok FM 99,4 Łomża FM 87,9 Suwałki FM 98,6 Siemiatycze FM 104,1 Białowieża FM 89,4 178,352 MHz (k.5C) DAB+

Copyright © Polskie Radio Białystok