Pszenica w stylu orientalnym - przepis Bogdana Mroza z Suwałk

27 czerwca 2021

Pszenica w stylu orientalnym - przepis Bogdana Mroza z Suwałk, fot. Renata Reda
Pszenica w stylu orientalnym - przepis Bogdana Mroza z Suwałk, fot. Renata Reda



0:00
0:00
Pszenica w stylu orientalnym - przepis Bogdana Mroza z Suwałk | Pobierz plik.


Problemy z odsłuchem?

Częstym problemem przy wyświetlaniu playera jest używanie Adblocka.
Dłuższe dźwięki na niektórych wersjach przeglądarki Chrome są ucinane.

Pszenica w stylu orientalnym - przepis Bogdana Mroza z Suwałk


Składniki:

  • ekologiczna pszenica
  • grzyby słomkowe (w zalewie własnej)
  • mleko kokosowe
  • papryczka chili
  • cebula, papryka czerwona, cukinia
  • cebula dymka
  • świeża kolendra
  • sos sojowy
  • olej


Przygotowanie:

Pszenicę gotujemy około 3 godzin. Na patelni podsmażamy na oleju pokrojone w kostkę warzywa: cebulę, paprykę czerwoną, cukinię. Dodajemy pokrojone na połówki grzyby i smażymy około 2 minut, dodając też świeżo zmiksowanej świeżej papryczki chili (według uznania, ale powinna być w miarę ostra potrawa). Przyprawiamy sosem sojowym. Warzywa dusimy w mleczku kokosowym. Na koniec dodajemy ugotowaną pszenicę (połowa warzyw, połowa pszenicy). Dusimy jeszcze około 2 minut. Nakładamy na talerz i posypujemy posiekaną kolendrą i szczypiorkiem.


Przeczytaj, zanim skomentujesz







Knysze z serem - przepis Barbary Łapińskiej ze Zwierek


Knysze z serem - przepis Barbary Łapińskiej ze Zwierek



Rosti ze schabem - przepis Artura Lenczewskiego z Choroszczy


Rosti ze schabem - przepis Artura Lenczewskiego z Choroszczy












 
 

Prowadzący:

Renata Reda



REKLAMA
Nie Teatr OXFORD DRAMA - koncert

REKLAMA
OiFP PAJACE / RYCERSKOŚĆ WIEŚNIACZA, R. LEONCAVALLO / P. MASCAGNI

Podlaskie Centrum Produktu Lokalnego

źródło: www.radio.bialystok.pl

Białystok FM 99,4 Łomża FM 87,9 Suwałki FM 98,6 Siemiatycze FM 104,1 Białowieża FM 89,4 178,352 MHz (k.5C) DAB+

Copyright © Polskie Radio Białystok