Częstym problemem przy wyświetlaniu playera jest używanie Adblocka.
Dłuższe dźwięki na niektórych wersjach przeglądarki Chrome są ucinane.
Składniki:
Przygotowanie:
Ścieramy na tarce ziemniaki. Podsmażamy pokrojone w kostkę cebulę i boczek. Mleko gotujemy i potem zalewamy nim starte ziemniaki, ale nie mieszamy (odstawiamy na kilka minut). Następnie do masy ziemniaczanej dodajemy podsmażoną cebulę z boczkiem, jajka, przyprawy i wszystko mieszamy. Jeśli masa jest za rzadka, możemy dodać trochę kaszy manny. Wykładamy na blachę, na papier do pieczenia. Wkładamy do piekarnika na 2 godziny (180 stopni Celsjusza, ale po godzinie zmniejszamy na 150 stopni).
Smażone pierogi z warzywami
Obwarzanki serowe
Dorsz w sosie pomidorowym
Knysze z serem - przepis Barbary Łapińskiej ze Zwierek
Rosti ze schabem - przepis Artura Lenczewskiego z Choroszczy
Jaglanka z daktylami i czekoladą.
ciastka z kozim serem
łosoś z risotto z selera i z cykorią
Zupa staropolska
Prowadzący:
Renata Reda