Radio Białystok | Magazyny | Smaki Podlasia | Ser kozi w oleju - przepis Barbary Łapińskiej ze Zwierek
Częstym problemem przy wyświetlaniu playera jest używanie Adblocka.
Dłuższe dźwięki na niektórych wersjach przeglądarki Chrome są ucinane.
Ser kozi w oleju - przepis Barbary Łapińskiej ze Zwierek
Składniki:
ser kozi podpuszczkowy (miękki)
olej rzepakowy na zimno tłoczony
kolendra, suszony pomidor, czosnek niedźwiedzi, czarnuszka, kozieradka
Przygotowanie:
Ser kroimy w średniej wielkości kostkę, układamy ściśle w słoiku, zasypujemy go przyprawami, zakręcamy słoik i przechowujemy w lodówce. Doskonała przekąska i dodatek do sałatek. Sam olej też jest bardzo aromatyczny i doskonale posłuży jako sos do sałatek.
Smażone pierogi z warzywami
Obwarzanki serowe
Dorsz w sosie pomidorowym
Knysze z serem - przepis Barbary Łapińskiej ze Zwierek
Rosti ze schabem - przepis Artura Lenczewskiego z Choroszczy
Jaglanka z daktylami i czekoladą.
ciastka z kozim serem
łosoś z risotto z selera i z cykorią
Zupa staropolska
Prowadzący:
Renata Reda