Częstym problemem przy wyświetlaniu playera jest używanie Adblocka.
Dłuższe dźwięki na niektórych wersjach przeglądarki Chrome są ucinane.
Składniki:
Przygotowanie:
Do słoika wkładamy pokrojoną w grubą kostkę cukinię (bez miąższu z pestkami), dodajemy pokrojone jabłko, czosnek, ziele angielskie, liść laurowy. Można też dodać liście porzeczki czy dębu, imbir (według upodobań). Zalewamy przegotowaną zimną wodą z solą (lub posypujemy solą i dopiero zalewamy). Zakręcamy słoik i odstawiamy na 10-12 dni (pokojowa temperatura). Po tym czasie sok z buraków odlewamy do słoików i przechowujemy w zimnym miejscu. Same warzywa gotowe są już do jedzenia.
Smażone pierogi z warzywami
Obwarzanki serowe
Dorsz w sosie pomidorowym
Knysze z serem - przepis Barbary Łapińskiej ze Zwierek
Rosti ze schabem - przepis Artura Lenczewskiego z Choroszczy
Jaglanka z daktylami i czekoladą.
ciastka z kozim serem
łosoś z risotto z selera i z cykorią
Zupa staropolska
Prowadzący:
Renata Reda