Placki ziemniaczane z kapustą kiszoną - przepis Uli Zawadzkiej z Dobromila

26 listopada 2021

fot. Renata Reda
fot. Renata Reda



0:00
0:00
Placki ziemniaczane z kapustą kiszoną - przepis Uli Zawadzkiej | Pobierz plik.


Problemy z odsłuchem?

Częstym problemem przy wyświetlaniu playera jest używanie Adblocka.
Dłuższe dźwięki na niektórych wersjach przeglądarki Chrome są ucinane.

Placki ziemniaczane z kapustą kiszoną - przepis Uli Zawadzkiej z Dobromila


Składniki:

60 dkg startych ziemniaków surowych

1 cebula

2 jajka

200 gramów kapusty kiszonej (drobno posiekanej)

łyżka mąki żytniej razowej

1-2 łyżki mąki pszennej tortowej

szczypta gałki muszkatołowej

szczypta kminu rzymskiego

szczypta papryki słodkiej

łyżeczka czosnku granulowanego

sól i pieprz do smaku


Przygotowanie:

Wszystkie składniki dokładnie mieszamy. Wykładamy łyżką na rozgrzany tłuszcz i smażymy na złocisty kolor z każdej strony. Smażymy na oleju rzepakowym lub smalcu.



Przeczytaj, zanim skomentujesz







Knysze z serem - przepis Barbary Łapińskiej ze Zwierek


Knysze z serem - przepis Barbary Łapińskiej ze Zwierek



Rosti ze schabem - przepis Artura Lenczewskiego z Choroszczy


Rosti ze schabem - przepis Artura Lenczewskiego z Choroszczy












 
 

Prowadzący:

Renata Reda



REKLAMA
Nowy tytul

REKLAMA
STARE DOBRE MAŁŻEŃSTWO OIFP

REKLAMA
CARMINA BURANA KONCERT ORATORYJNY OIFP

REKLAMA
OiFP PAJACE / RYCERSKOŚĆ WIEŚNIACZA, R. LEONCAVALLO / P. MASCAGNI

Podlaskie Centrum Produktu Lokalnego

źródło: www.radio.bialystok.pl

Białystok FM 99,4 Łomża FM 87,9 Suwałki FM 98,6 Siemiatycze FM 104,1 Białowieża FM 89,4 178,352 MHz (k.5C) DAB+

Copyright © Polskie Radio Białystok