Radio Białystok | Wiadomości | Warsztaty "Zdrowa żywność z polskich lasów"
Jak wykorzystywać dary lasu w codziennej kuchni uczą się mieszkanki Białegostoku i okolic. W Regionalnej Dyrekcji Lasów Państwowych kilkadziesiąt osób uczestniczy w warsztatach kulinarnych w ramach projektu "Zdrowa żywność z polskich lasów".
Częstym problemem przy wyświetlaniu playera jest używanie Adblocka.
Dłuższe dźwięki na niektórych wersjach przeglądarki Chrome są ucinane.
Leśnicy chcą przekonać, że las od zarania wieków służył człowiekowi i odgrywał ogromną rolę w jego życiu. Warsztaty prowadzi szefowa kuchni Ewa Bałdyś-Jakuć.
W menu m.in. zupa borowikowa z kluskami rozmarynowymi, pierogi z kurkami i soczewicą, a na deser mus chałwowy z sosem malinowym.
Pasztet z dzika - przepis Małgorzaty Ostapowicz ze wsi Kryłatka w gminie Sztabin