Radio Białystok | Gość | Marek Guszczyn - z firmy Miodowa Mydlarnia
- Nawet 77 proc. żywności roślinnej, którą spożywamy, jest uzależniona od zapylania. Myślę, że perspektywy są dobre, jeżeli maksymalnie ograniczymy opryski czy chemiczne związki, które dostarczamy do środowiska, bo pszczoły głównie przez to giną.
Częstym problemem przy wyświetlaniu playera jest używanie Adblocka.
Dłuższe dźwięki na niektórych wersjach przeglądarki Chrome są ucinane.
Po 22 latach pracy w korporacjach, gdzie zarządzał sprzedażą, postanowił swój sposób na odpoczynek, czyli obcowanie z pszczołami, zamienić w zawód. Przypadający 20 maja Światowy Dzień Pszczół, ustanowiony przez ONZ, ma co roku przypominać, że jeśli pszczoły wyginą, to taki sam los spotka nas - ludzi.
Z Markiem Guszczynem rozmawia Wojciech Kujałowicz.